CFR Călători permite plata legitimațiilor de călătorie online și direct în tren, din 15 noiembrie

17 noiembrie 2022

Începând cu 15 noiembrie se pot achiziționa legitimații de călătorie online la toate trenurile până la ora de plecare din stația de îmbarcare. Plata legitimațiilor de călătorie se poate realiza acum în tren, cu card bancar sau orice alt dispozitiv inteligent de plată de tip contactless.

În urmă finalizării procedurilor de achiziție publică, CFR Călători și Alpha Bank România au încheiat acorduri cadru pe termen lung pentru accesibilizarea și simplificarea procesului de plată la achiziționarea legitimațiilor de călătorie, prin mijloace electronice. Alpha Bank România pune la dispoziția operatorului național de transport feroviar de călători serviciul e-commerce pentru achiziția online a legitimațiilor de călătorie precum și aplicația Alpha PhonePOS care permite plata cu card bancar a legitimațiilor de călătorie în tren.

Achiziția online a legitimațiilor de călătorie atât pe rute naționale, cât și internaționale precum și soluția de plată în tren – Alpha PhonePOS completează demersurile CFR Călători pentru creșterea gradului de digitalizare și a accesibilității la transportul feroviar de călători.

Plata online a legitimațiilor de călătorie obținute prin aplicația CFR Călători disponibilă web sau descărcabilă gratuit din Google Play, App Store, Huawei AppGallery pentru sistemele de operare Android și iOS se poate face acum cu o creștere a ratei de aprobare/ securizare prin Click4pay (salvarea în siguranță a cardului în aplicația de plată).

Soluția Tap to Phone, furnizată de Alpha Bank România operatorului național de transport feroviar de călători a fost testată cu succes în cadrul unui proiect pilot și a fost extinsă la nivelul întregului personal de tren.

Alpha PhonePOS este prima aplicație lansată în România, în cursul anului 2020, ce poate transforma orice dispozitiv mobil cu sistem Android în POS și permite acceptarea plăților cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul echipamentelor dotate cu tehnologia NFC.

Simplificarea procesului de plată la achiziția online cu cardul, precum și extinderea utilizării dispozitivelor mobile în activitatea comercială a personalului de tren reprezintă încă un pas pe care CFR Călători îl face în procesul digitalizării și al creșterii accesibilității la transportul feroviar de călători”, a declarat Traian Preoteasa, Directorul General al CFR Călători.

Nivelul de utilizare a plăților digitale depinde de infrastructura pe care consumatorii o au la dispoziție și suntem încântați că soluția noastră inovatoare de tip Tap to Phone va fi extinsă pe toate rutele deservite de CFR Călători”, a declarat Sergiu Oprescu, Președinte Executiv al Alpha Bank România și Director General al Rețelei Internaționale Alpha Bank.

Articol adaptat dupa nocash.ro