Elemente cheie. Avantajele transformarii digitale.

Tranformarea digitală. Elemenete cheie. Avantaje. Exemple

.

Trei elemente cheie ale transformării digitale

Transformarea digitală înseamnă mult mai mult decât simpla conectare la noua tehnologie. Necesită o abordare strategică în direcția a trei elemente fundamentale.

1

Fizic

Transformarea digitală este fizică prin faptul că implică folosirea tehnologiei pentru desprinderea activităților de business de procesele manuale și trecerea la procesele digitalizate. Tranziția de la evidențele pe suport de hârtie la colectarea computerizată a datelor; implementarea roboticii, a inteligenței artificiale și a învățării automate și instalarea senzorilor de date care transmit informații sunt toate exemple de transformări fizice.

2

Cognitiv

Transformarea digitală este cognitivă în sensul că digitalizarea, inclusiv AI și învățarea automată, permite o analiză sofisticată a datelor, în cadrul căreia sistemele efectuează analize avansate, similare cu gândirea. Aceste capabilități modifică rolurile experților în date și ale analiștilor și creează nevoia de specialiști în prelucrarea informațiilor la nivel de expert.

3

Cultural

Transformarea digitală este culturală deoarece implică ființe umane folosite pentru a acționa și a reacționa într-un anumit mod în mediul lor (de exemplu, la serviciu sau acasă). În lumea digitală, lucrătorii lucrează alături de mașini „inteligente”. Rolurile lucrătorilor se schimbă pentru a include noi procese și funcționalități compatibile cu tehnologia. Dacă toată lumea înțelege valoarea transformării și dispune de cele necesare pentru schimbare, se creează o bază puternică pentru succes.

Avantajele transformării digitale

Aproape orice companie, de pe orice piață, poate beneficia de îmbunătățiri operaționale bazate pe tehnologii digitale, care creează o valoare mai mare pentru clienți, angajați și parteneri. Printre beneficiile pe care le poate oferi transformarea digitală se numără:

  • Sinteze practice mai aprofundate, bazate pe analize
  • Procese mai rapide și mai eficiente
  • Capacitate mai mare
  • Costuri reduse
  • Siguranță, calitate și productivitate îmbunătățite

Posibilitatea de a combina schimbarea proceselor de business cu automatizarea de ultimă generație poate oferi un plus de valoare și poate satisface așteptările în schimbare. Companiile de succes s-au concentrat asupra vânzărilor de relații în detrimentul generării de clienți potențiali; asupra simplificării procesului de achiziție în locul implicării în negocieri de durată privind termenii și condițiile și asupra succesului în colaborare, prin rularea tehnologiei în locul clienților, în loc să acorde licențe pentru tehnologii pe care clienții să le preia intern pentru a le implementa și integra, pentru a-și stimula propria reușită.

Exemple de transformare digitală

Iată câteva exemple de transformare digitală care duce la rezultate mai bune în sectoare de activitate și în alte entități.

Producţie

În sectorul producției, IoT poate îmbunătăți eficiența și rentabilitatea oferind mentenanță predictivă și îmbunătățiri ale proceselor, care reduc perioadele de inactivitate și rebuturile, asigurând în același timp o producție de bunuri de înaltă calitate. Soluțiile de realitate augmentată permit o instruire de calitate superioară și mai puțin costisitoare și pot aduce expertiză de la distanță direct în fabrică, fără costul unui bilet de avion.

Examinați o „fabrică inteligentă” transformată digital

Retail

În mediul de retail, digitalizarea utilizează dispozitive, canale și platforme pentru a crea experiențe optimizate pentru clienți, adaptate cerințelor specifice ale clienților. Roboții de chat, inteligența artificială și analizele sofisticate ale datelor ajută retailerii să dezvolte și să ofere recomandări personalizate, pentru a putea atrage cu succes clienții individuali. Digitalizarea transformă și experiența în magazin, creând un mediu interactiv captivant și procese mai convenabile pentru relațiile cu clienții.

Aflați cum poate fi utilă digitalizarea pentru clienții din retail

Sănătate

În sectorul asistenței medicale se utilizează o varietate de capabilități digitale pentru a crea rezultate centrate pe pacient și bazate pe valoare, în beneficiul pacienților, al furnizorilor și al plătitorilor, reducând în paralel costurile. Vizitele la medicul virtual și fișele medicale electronice în rețea sunt doar două moduri de digitalizare care transformă domeniul asistenței medicale.

Aflați cum mediul digital stimulează inovațiile în domeniul sănătății, reducând costurile și îmbunătățind rezultatele pacienților

Orașe smart

„Orașele smart” cu capacități digitale, care combină infrastructurile fizice existente cu tehnologii digitale de vârf, devin tot mai eficiente, oferind cetățenilor lor o viață mai bună, de o calitate superioară. De la monitorizarea utilităților la siguranța publică și durabilitatea mediului, tehnologii precum senzorii, AI și analizele video ajută sectorul public să transforme modul de furnizare a serviciilor esențiale pentru a obține o eficiență mai mare, costuri mai reduse și un nivel mai ridicat de implicare a cetățenilor.