Google Maps va avea opțiunea de orientare cu ajutorul realității augmentate

Google a anunțat că va lansa oficial, de săptămâna viitoare, opțiunea de AR (Augmented Reality / Realitate Augmentată) pentru cautarea Live View din aplicația Google Maps. Noua funcție va permite utilizatorilor să folosească camera telefonului în timp real pentru a se orienta pe străzile orașelor.

Modul Live View va suprapune săgeți peste împrejurimile utilizatorului și va indica repere sau alte locuri pe care acesta le caută, direct pe display-ul telefonului care ”scaneaza” clădirile din apropiere. Noua funcționalitate, totuși, va fi disponibilă inițial doar în anumite orașe precum Los Angeles, Londra, New York, Paris, San Francisco și Tokyo, scrie GSM Arena.

Folosind miliarde de imagini Street View, AI și AR, noua opțiune de căutare Live View vă oferă o înțelegere mult mai bună a împrejurimilor. Afișează magazine, restaurante, bănci, bancomate etc., chiar dacă nu sunt la vedere și sunt după colț, de exemplu. Tot ce trebuie să faceți este să activați camera de pe telefon în Maps și să indicați locația unde vreți să ajungeți.

Etichetele care apar pe magazinele sau restaurantele din Live View vor avea acum informații utile, cum ar fi orele la care sunt cel mai aglomerate, intervalul de preț, evaluarea și, desigur, dacă este deschis sau nu.

Șoferii de mașini electrice vor avea și opțiunea de a căuta stații de încărcare compatibile cu propriul automobil.

Toate noile funcțiile vor fi disponibile  atât pentru utilizatorii Android, cât și pentru iOS.

 

Articol adaptat dupa wall-street.ro (24.11.2022)